Gotvach.bg»Рецепти»Сандвичи»Фахитас»Зеленчуков фахитас

Зеленчуков фахитас

MarianeMariane
Джедай
5611k3k
10/05/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
25 мин.
Порции
2
"Специално за онези, които искат да хапнат фахитас, но без месо един изкусителен вегетариански вариант"

Необходими Продукти

  • праз - 1/2 стрък
  • моркови - 1 бр.
  • чушки - 1 бр. червена
  • лук - 1 глава червен
  • лук - 2 стръка пресен
  • чесън - 1 скилидка
  • зелен фасул - 50 г
  • тортили - 2 питки
  • зехтин - 100 мл
  • за маринатата
  • магданоз - 1/2 връзка
  • пипер - микс зърна
  • морска сол
  • червен пипер - сладък
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Добре почистените зеленчуци се нарязват на ивици и се смесват в дълбока купа.

Поръсват се със смлените пиперени зърна, пресния магданоз, сол, червен пипер и леко се намачкват с ръце. Заливат с малко зехтин и се оставят 10-тина минути да престоят на студено в хладилник.

Загрейте остатъка от зехтина и запържете зеленчуците за 1-2 минути. Извадете ги и на тяхно място сложете питките тортили, да се запържат и същевременно да се стоплят.

В средата на всяка питка разпределете от сместа, завийте на руло и поднесете още докато са топли. Може да гарнирате с гуакамоле.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: