Бърза ябълкова шарлота

Марина НордМарина НордГотвач2689
08/02/2015
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 525
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Франзелата се реже на тънки резени. Ябълките се режат на тънки резени и се напръскват с лимонов сок. В тава, намазана с мазнина, се редят под наклон, така че да се застъпват, резен ябълка, резен франзела. Поръсват се с бадеми.

Яйцата се разбъркват със сметаната и 300 милилитра мляко. Добавя се захарта, канелата, ванилията и изварата. Сместа се излива върху ябълките и всичко се пече 30 минути на 180 градуса.

Останалото мляко се загрява, добавя се нишестето размито с малко вода и при непрекъснато бъркане се кипва. Сваля се от котлона, добавя се медът. Шарлотата се сервира с крема.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар