Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Лазаня»Зеленчукова лазаня по неаполитански

Зеленчукова лазаня по неаполитански

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Зеленчукова лазаня по неаполитански2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • кори за лазаня - 1 пакет
  • спанак - 200 г
  • печурки - 250 г
  • тиквички - 2 бр.
  • чушки - 2 бр.
  • лук - 1 глава
  • чесън - 2 скилидки
  • моцарела - 200 г
  • яйца - 1 бр. белтък
  • сос бешамел - 3 ч.ч
  • балсамов оцет - 2 с.л.
  • зехтин - 1 с.л.
  • кашкавал - 150 г
  • розмарин - 1 щипка
  • червен пипер - ½ ч.л
  • сол - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът и чесънът се нарязват на ситно, гъбите - на половинки, тиквичките - на кубчета, а чушките - на къси лентички.

Зеленчуците се сипват в тава, добавя се зехтинът, балсамовият оцет, подправките и солта и се запичат във фурна. Вадят се и се оставят да се охладят. Моцарелата се настъргва на ренде и се разбива с белтъка.

В друга тава се сипва сос бешамел, подреждат се кори, покриват се с печените зеленчуци, отгоре се слага моцарелата и се залива с бешамел.

Пластовете се редуват, като се завършва с кори, които се заливат с бешамел и се поръсват с настърган кашкавал. Пече се около час на 200 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: