Начин на приготвяне
Измийте и подсушете спанака и нарежете лука. Загрейте зехтина в съд на котлона и добавете лука, а малко след него и спанака. Овкусете с подправките. След като омекне спанакът, снемете съда от котлона. След като се охлади, добавете натрошеното сирене фета.
Намазнете със зехтин голяма тава и сложете 1-2 кори равномерно, като всяка се намазва със зехтин щедро. Отгоре сложете 1/3 от плънката и пак подредете така още 2-3 кори. Добавете от плънката и завършете с още един ред кори, плънка и пак кори - 2 пласта поне.
С помощта на остър нож нарежете баницата на квадрати (5х5). Полейте отгоре със зехтин и залейте с разбитите яйца с мляко или газирана вода. Оставете да престои за 15 минути и сложете баницата да се изпече в предварително загряна умерена фурна до готовност.
Коментари