Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Заешко месо»Заек в сос от горчица

Заек в сос от горчица

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k4k
Заек в сос от горчица2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
95 мин.
Порции
5
"Крехко заешко месце в сос от горчица - просто невероятно!"

Необходими Продукти

  • заек - 1.8 кг почистен и нарязан
  • горчица - 4 с.л. дижонска
  • масло - 30 г
  • олио - 1 с.л.
  • лук - 1 средна глава
  • брашно - 30 г
  • мащерка - 1 с.л.
  • розмарин - 1 с.л.
  • черен пипер
  • сайдер - 430 мл сух
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Натъркайте заешкото с горчицата и го оставете на хладно място за 2-3 часа, за да може да абсорбира вкуса. Загрейте маслото и олиото в дълбок тиган и прибавете заешкото месо. Запържете го до златисто и след това го прехвърлете в тава.

Сипете нарязания лук в тигана и прибавете още малко олио, ако е необходимо. Запържете лука до златисто, след което сипете подправките и брашното. След 1-2 минути прибавете сайдера.

Разбъркайте соса и го оставете да кипне. Овкусете със сол и черен пипер на вкус и го сипете при заешкото месо. Покрийте тавата и запечете за 45 минути до 1 час в умерено загрята фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: