Начин на приготвяне
Махнете бутчетата и крилцата на пилетата. Разрежете пилетата на две части и ги овкусете със сол, черен пипер и нарязан босилек. Сложете ги в чиния и ги поръсете с 2 с.л. зехтин.
Напръскайте ги със сок от 2 лайма. Покрийте ги и ги оставете да се мариноват в хладилник за поне 2 часа. Загрейте фурната на 190 градуса. Махнете пилетата от маринатата и ги изпечете до златисто в грил тиган, който е намазнен с 1 с.л. зехтин.
Сложете запечените пилета в тава, поръсете с оставащото олио и запечете за около 25 минути в загрятата фурна. Нарежете оставащите 2 лайма и ги сложете отгоре на пилетата.
Поръсете ги с малко захар ги сложете под горещ грил за няколко минути колкото да се карамелизира захарта.
Прехвърлете готовите пилета в чиния за сервиране. Загрейте останалата марината от печенето и поръсете месото.