Агнешко с нахут в тажин

MarianaMariana
Джедай
561
770
2k
20/02/2015
"Агнешко, но приготвено с толкова любов, че няма как да не ви хареса "
Приготвяне15 мин.
Готвене75 мин.
Общо90 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 201
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте половината зехтин в тажина. Запържете до покафеняване агнешкото месо. Извадете го от съда и в мазнината от пърженото сложете ситно нарязания лук и чесън. Когато омекнат, добавете подправките и разбъркайте добре, за да не загорят.

Върнете обратно агнешкото, сложете настърганите домати и бульона и кипнете. Намалете силата на котлона, захлупете съда и задушавайте около 60 минути на тих огън.

Добавете добре отцедения нахут, кипнете отново, задушете за още 5 минути и поднесете ястието, щедро поръсено с пресен магданоз.

Комплект стилни прибори за барбекю в калъф 4 бр.
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Комплект стилни прибори за барбекю в калъф 4 бр.
28.99 лв.
Виж ››

Елегантен, компактен и практичен комплект от прибори за барбекю, от които всеки почитател на грила се нуждае. Има всичко необходимо за приготвянето на перфектните зеленчуци и месо. Супер барбекю сет за супер готвачи!

Рейтинг

5 1
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар