Начин на приготвяне
Загрейте фурната на 190 градуса. Загрейте маслото и олиото в дълбок тиган, добавете бекона и лука и ги запържете. Махнете ги от олиото и ги оставете настрана.
В същата мазнина запържете парчетата фазан. Извадете и също ги оставете настрана.
В тигана сипете нарязаните ябълки, овкусете със сол и черен пипер и гответе, докато покафенеят. Сложете ябълките при бекона и фазана. Почистете тигана с кухненска хартия.
Всички сготвени продукти сложете в почистения тиган, добавете Калвадоса и 150 мл вода, покрийте и гответе на слаб огън за около 10 минути.
Прехвърлете продуктите в тава за печене, покрийте и запечете за 15 минути. Половината сметана се прибавя по време на готвенето. Извадете тавата и махнете фазана.
Оставете соса да се редуцира, след което го пасирайте. Върнете соса и фазана в тавата. Овкусете със сол и черен пипер на вкус и сервирайте.