Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Френска супа по селски

Френска супа по селски

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k4k
Френска супа по селски2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Да попитаме, как така френската кухня е пълна с такива вкусотии, а французойките - до една елегантни?"

Необходими Продукти

  • зеле - 120 г
  • масло
  • бекон - 120 г пушен
  • праз - 175 г
  • ряпа - 1 бр.
  • бульон - 1.1 л пилешки
  • картофи - 225 г
  • хляб - 6 филийки
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бланширайте нарязаното зеле във вряща вода за 3 минути. Отцедете и го оставете настрана. Загрейте маслото, добавете нарязания бекон и го запържете.

Сипете всички почистени и нарязани зеленчуци (без зелето и картофите) при бекона и задушете за няколко минути. След това сипете зелето и бульона. Кипнете сместа, покрийте и варете супата на слаб огън около 90 минути.

През последните 20 минути добавете нарязаните картофи и ако е необходимо сипете повече вода. Във всяка купа за супа сложете на дъното от хляб. Овкусете супата със сол и черен пипер и сипете върху хляба. Сервирайте веднага.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
41
31
20
10
Дай твоята оценка: