Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Руска фина торта с яйчен крем

Руска фина торта с яйчен крем

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Руска фина торта с яйчен крем2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
115 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • сметана - 1 и 1/2 ч.ч.
  • масло - 400 г
  • брашно - 4 и 1/2 ч.ч.
  • яйца - 4 бр.
  • захар - 400 г
  • прясно мляко - 1 л
  • кокосови стърготини - 50 г
  • шоколад - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сметаната, четири чаши от брашното и половината масло се смесват. Замесва се еластично тесто и се разделя на 10 части. Всяка част се прави на топка и се оставя за 10 минути.

Всяка топка се разточва тънко върху хартия за печене. Отгоре се слага дъното на форма за торта и се очертава кръг. Всяка кора се надупчва с вилица и се пече 4 минути на 200 градуса. Готовите кори се слагат една върху друга.

Приготвя се крем, като яйцата се смесват с остатъка от брашното и захарта. Разбиват се с миксер до еднородна смес и се добавя на порции топлото мляко, като се бърка непрекъснато. Кремът се вари на среден огън при непрекъснато бъркане, за да не загори. Вари се до сгъстяване.

Маслото се разбива с миксер, като малко по малко се добавя от крема. Разбива се, докато не се добави целият крем и сместа не стане еднородна.

Всяка кора се маже с крем, поръсва се с кокосови стърготини и се слага следващата кора, като се притиска отгоре.

Най-горната кора се намазва обилно с крем, поръсва се с кокосови стърготини. Шоколадът се разтопява на водна баня и с него се украсява тортата, като се шприцова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: