Касуле

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k3k9k
Касуле1 / 2
28/02/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
140 мин.
Общо
180 мин.
Порции
6-8

Необходими Продукти

  • боб - 460 г
  • мас - 60 г гъша или свинска
  • свински джолан - 1 бр.
  • свинско месо - 460 г
  • лук - 1 глава
  • чесън - 2 скилидки
  • праз - 1 бр.
  • домати - 4 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • дафинов лист - 1 бр.
  • подправки - по избор
  • наденица - 225 г
  • бекон - 340 г
  • агнешко месо - 300 г
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Предварително накиснатия в студена вода за 12 часа боб се отцежда. Разтопете маста и запържете свинския джолан и свинското месо. След това прибавете нарязаните лук, чесън, целина, домати, дафинов лист и подправки.

Гответе няколко минути и добавете боба и достатъчно вода, за да покрие съдържанието в тенджерата. Кипнете и намалете огъня, след което задушавайте за 2 часа. След първия час добавете наденичките, бекона и агнешкото.

Ако е необходимо, долейте още вода. Махнете дафиновия лист. Загрейте фурната на 190 градуса и изсипете ястието в тава, добавете около 800 мл от течността от готвенето и запечете за 35 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Подобни от медията