Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Боб чорба»Касуле (Най-вкусната бобена супа с наденички)

Касуле (Най-вкусната бобена супа с наденички)

Иван ПауновИван Паунов
Чирак
831k141
Касуле (Най-вкусната бобена супа с наденички)
Снимка: Иван Паунов
1 / 2с Видео
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
150 мин.
Порции
6
"Не просто боб чорба, а една от най-вкусните френски супи, които може да опитате"

Необходими Продукти

  • бял боб - 400 г
  • дафинов лист
  • пушен бекон - 200 г
  • пушен бут - 200 г
  • вурстчета - 4 бр.
  • доматено пюре - 40 г
  • моркови - 1 бр.
  • лук - 1 глава
  • целина - 150 г
  • мащерка - няколко стръка
  • чесън - 3 скилидки
  • бяло вино - 200 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме боба с дафинов лист до почти пълна готовност. След това го прецеждаме.

Моркова и целината нарязваме на кубчета и ги запържваме в загрятата мазнина. Към тях прибавяме, лука и чесъна - ситно нарязани.

Вурстчетата нарязваме на едри парчета, както и пушения бекон. Запържваме ги със зеленчуците.

Прибавяме доматеното пюре и гасим с бялото вино.

Заливаме с вода, връщаме боба и прибавяме нарязания на кубчета опушен бут.

Добавяме мащерката и варим за 20 минути на ниска температура.

Цялата бобена супа вкарваме във загрята фурна на 180 градуса и печем за 40 минути.

Касулето (Най-вкусната бобена супа с наденички) е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: