Начин на приготвяне
Маслото се разбива със захарта до пяна. Яйцата се разбиват в отделен съд до пяна. Орехите и белият пипер се смилат на прах. Маслената смес се добавя към яйцата. Добавят се орехите и брашното.
Една трета от бирата се отделя, останалата бира се разделя на две. Половината се добавя към брашното заедно със стафидите. Добавя се останалата половина от бирата и стафидите.
Във форма за кекс, намазана с олио, се излива тестото. Пече се 1 час на 160 градуса. Температурата се намалява на 140 градуса и се пече 1 час. Кексът се охлажда във формата и се обръща върху дъска.
С клечка за зъби се правят дупки по цялата повърхност, полива се с останалата бира и се охлажда напълно. Кексът се завива плътно с три слоя хартия за печене, оставя се на студено за 4 часа и се сервира.