Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Английски кекс с овесени ядки и джинджифил

Английски кекс с овесени ядки и джинджифил

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
6302k3k
Английски кекс с овесени ядки и джинджифил1 / 2
14/12/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • овесени ядки - 1 ч.ч.
  • вода - 1 ч.ч., гореща
  • брашно - 2 ч.ч. ръжено
  • кайсии - 1/2 ч.ч., на ситно нарязани, сушени
  • джинджифил - 1 с.л., смлян
  • сода - 2 ч.л., бикарбонат
  • мазнина - 120 мл, растителна
  • сироп от агаве - 1 ч.ч.
  • оцет - 2 с.л., ябълков
  • сол - 1 щипка, морска
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Овесените ядки се заливат с горещата вода, захлупват се в съда и се оставят, докато се приготвят останалите съставки.

Брашното се пресява заедно със содата, смесва се с кайсиите, джинджифила и морската сол. В отделна купа се смесват растителната мазнина, оцетът и сокът от агаве и се добавят набъбналите овесените ядки.

Разбърква се добре и бавно се изсипва в сместа от брашното. Готовата смес се изсипва в намаслена форма за печене. Пече се на предварително загрята фурна на ниска температура до пълна готовност.

По желание може да добавите и някой др. вид сушени плодове.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
53
42
30
20
10
Дай твоята оценка: