Каша от коприва със сирене и яйца

ВаняВаня
Новак
42
112
10
372
02/03/2015
"Каша с аромат на пролет и спомен за хубавите моменти от детството"
Приготвяне10 мин.
Готвене60 мин.
Общо70 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо117 772
  • Преглеждания за месеца3911
  • Преглеждания за седмицата876
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

  • коприва - две шепи млади връхчета
  • сирене - 250 г
  • яйца - 4 бр.
  • масло - 1 пакет от 125 г
  • олио - 3 с. л.
  • брашно - 3 с. л. с връх
  • червен пипер - 1 с. л.
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте копривата, залейте с 2 литра вода и варете докато омекне. В дълбока тенджера, разтопете маслото заедно с олиото и в него запържете до златисто брашното.

Добавете червения пипер, разбъркайте и веднага добавете копривата и водата от нея.

Върнете отново на огъня и щом заври, разбийте яйцата и ги прибавете към кашата. Свалете от огъня и натрошете сиренето - разбъркайте.

Сервирайте кашата от коприва топла, като по желание поръсете със черен пипер.

Рейтинг

5 4
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Nadejda Ilieva
Nadejda Ilieva
18.03.2019 23:27
Не става, как с 2 литра вода ще се направи това?тотал щета....
4
0
Потребител#176785
2 литра вода за 2 шепи коприва?
4
1