Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Каши»Каша от коприва със сирене и яйца

Каша от коприва със сирене и яйца

редакция:
ВаняВаня
Новак
6241946
Каша от коприва със сирене и яйца4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Каша от коприва с аромат на пролет и спомен за хубавите моменти от детството."

Необходими Продукти

  • коприва - 5 - 6 шепи млади връхчета
  • сирене - 250 г
  • яйца - 4 бр.
  • масло - 1 пакет от 125 г
  • олио - 3 с.л.
  • брашно - 3 - 4 с.л. с връх
  • червен пипер - 1 с.л.
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте копривата, залейте с 1 литър вода и варете докато омекне. В дълбока тенджера, разтопете маслото заедно с олиото и в него запържете до златисто брашното.

Добавете червения пипер, разбъркайте и веднага добавете копривата и водата от нея.

Върнете отново на огъня и щом заври, разбийте яйцата и ги прибавете към кашата. Свалете от огъня и натрошете сиренето - разбъркайте.

Сервирайте кашата от коприва топла, като по желание поръсете със черен пипер.

Вижте също как да си направите супа от коприва.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
57
43
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Чудесна !
30.03.2025 19:14
Анонимен
Анонимен
Много се хареса в къщи тази каша от коприва, определено пак ще я правим.
28.03.2023 14:32
3