Gotvach.bg»Рецепти»Пица»Лангош - унгарска пица

Лангош - унгарска пица

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Лангош - унгарска пица2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4 бр.
"Опитайте това интересно предложение за унгарска пица Лангош, ще останете приятно изненадани !"

Необходими Продукти

  • картофи - 1 голям, варен и обелен, пюриран или настърган
  • мая - 7 г суха
  • захар - 1 ч.л.
  • брашно - 2 ч.ч. + 1/4 ч.ч. за доомесване
  • олио - 1 с.л.
  • сол - ½ ч.л.
  • прясно мляко - 1/2 ч.ч.
  • олио - за пърженето
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • кашкавал - настърган за гарниране
  • бекон - около 250 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете картофа, обелете го и го пюрирайте. Смесете пресятото брашно със солта, пюрето от картофа, добавете маята, захарта и долейте млякото и олиото. Объркайте добре, докато се получи тестото. Прехвърлете в намазнена купа да втаса до удвояване на обема.

Втасалото тесто разделете на 4 еднакви части, оформете ги на овални питки и ги сложете върху набрашнена повърхност да втасат отново за около 20 минути, като ги покриете.

Загрейте олио за пърженето в дълбок тиган. Оформете питки около 20 см диаметър и ги изпържете от двете страни до приятен златист цвят. Извадете ги върху кухненска хартия, за да се отцедят от излишната мазнина.

Още топли ги поръсете със сол, счукан чесън, нарязан ситно и запържен бекон или друг колбас и настърган кашкавал.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
53
42
30
20
10
Дай твоята оценка: