Начин на приготвяне
Изтънете с чук за месо пилешките гърди. Подправете от двете страни със сол и черен пипер. Във всяко парче пилешко сложете парченца манго и го навийте. Фиксирайте краищата с клечка за зъби. Повторете и с останалите парчета пилешки гърди.
В подходящ съд смесете кокосовото мляко, кърито, наситнения киселец, 2 с.л. лимонена кора и 2 с.л. лимонов сок. Мариновайте месото за 12 часа.
Отцедете пилешкото, поставете го върху пергаментова хартия и печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 15 минути, до зачервяване, като го мажете с олио периодично.
Маринатата се сипва в тиган, кипва се и се вари около 5 минуит, като непрекъснато се разбърква. Пилето се поднася топло, обилно залято с ароматния кокосов сос.
Коментари