Пълнено пиле с ориз в гювеч

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Пълнено пиле с ориз в гювеч1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
140 мин.
Порции
6
"Вместо да мислите какво ще хапват всеки вкъщи днес, вземете едно цяло пиле и го сгответе с ориз в гювеч"

Необходими Продукти

  • пиле - 1 цяло
  • ориз - 1 водна чаша
  • лук - 1 глава ситно нарязан
  • олио - за запържване
  • масло - разтопено
  • червен пипер - за намазване на пилето
  • моркови - 1 нарязан на кубчета
  • гъби - 150 г
  • розмарин - няколко стръка
  • сол
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте пилето и го подсушете. Запържете скълцания лук и морков и добавете измития ориз в олиото. След това добавете ситно нарязаните гъби заедно с малко вода при нужда.

След омекване на плънката, снемете от котлона и поръсете със сол и пипер.

Напълнете пилето и го зашийте с конец. Поръсете пак със сол и пипер, залейте с разтопено масло и намажете с червен пипер.

Сложете пълненото пиле в гювеча и долейте малко вода, розмарина и сложете да се пече до пълна готовност. В гювеча може да се добаят няколко цели картофа или доматен сос.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: