Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Печено Пиле»Пълнено пиле с ориз на фурна

Пълнено пиле с ориз на фурна

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
6027k2k3k4
Пълнено пиле с ориз на фурна
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 3
08/09/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
100 мин.
Порции
5
"Развихряме въображението си и вместо отделни бутчета, този път приготвяме цяло печено пиле, пълнено с ориз на фурна"

Необходими Продукти

  • пиле - 1 бр.
  • ориз - 100 г
  • бекон - 100 г пушен
  • орехи - 50 г
  • лук - 1 бр.
  • бяло вино - 1 к.ч.
  • портокали - 2 бр.
  • зеленчуков бульон - 200 мл
  • розмарин
  • сол
  • черен пипер
  • зехтин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете лука на ситно.

В тиган загрейте кафена чашка зехтин. Добавете нарязания лук, ориза и малки кубчета бекон. Запържете за няколко минути, налейте зеленчуковия бульон, сока от единия портокал и щипка настъргана портокалова кора.

Захлупете съда и гответе докато оризът поеме всичкия бульон. Отстранете съда от котлона. Добавете едросмлените орехи.

Посолете пилето отвътре и отвън. Овкусете със смлян черен пипер.

Напълнете с приготвената плънка и зашийте отвора с конец или забодете внимателно с клечки за зъби.

Намажете пилето със зехтин. Сложете го в тавичка с малко мазнина и запечете в предварително загрята на 180 градуса фурна с вентилатор за 20 мин.

В купичка излейте бялото вино, добавете сока на другия портокал, наситнен розмарин, сол и черен пипер. Полейте пилето с дресинга и върнете тавичката отново във фурната.

Довършете печенето още около 40 мин. като отваряте от време на време фурната и поливате пилето със соса от печенето.

Готовото печено пиле нарежете на порции и сервирайте с плънката от ориз, бекон и орехи и резени портокал!

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: