Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържоли»Свински котлети с желирани лукчета

Свински котлети с желирани лукчета

MarianeMariane
Джедай
5611k
Свински котлети с желирани лукчета2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • свинско месо - 4 бр. котлет по 170 г
  • лук - 2 глави нарязан
  • домати - 450 г консервирани
  • лук - 160 маринован
  • брашно - 50 г
  • винен оцет - 1 с.л.
  • червено вино - 250 мл
  • мащерка - 1/2 с.л. прясна
  • запар - 1 с.л.
  • черен пипер
  • сол
  • зехтин - 50 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбъркайте брашното, солта и черния пипер и оваляйте котлетите панировката. Загрейте 2 с.л. от олиото и запържете котлетите за 2-3 минути от всяка страна.

Прехвърлете ги в огнеупорно гърне, а в мазнината от пърженето сложете едро нарязания лук и задушавайте 5 минути, докато омекнат. Добавете доматите и виното, кипнете и оставете още 5 минути да покъкри на умерен огън.

Сложете в соса мащерката, маринованите лукчета и оцета и оставете продуктите да се задушават 3-4 минути.

С получения сос залейте котлетите, поръсете със захар и печете 1 час в предварително загрята на 180 г фурна. Поднесете с гарнитура по избор.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: