Начин на приготвяне
Смесете ситна нарязания лук със зехтина, лимоновия сок, горчицата, естрагона и солта. Разбъркайте добре и мариновайте в получената смес агнешкото месо и тиквичките, нарязани на кубчета със страна 2.5 см, както и гъбите.
Оставете продуктите да се мариноват за 12 часа в хладилник, на следващия ден ги извадете от маринатата и ги оставете да се отцедят добре.
Нанижете шишчета, като редувате продуктите до изчерпването им.
Печете шишчетата около 8-10 минути на предварително загрят грил, като непрекъснато ги поливате с маринатата. Свалете ги от грила, когато агнешкото е средно изпечено.
Поднесете ги топли с гарнитура от оризов пилаф или прясна салата по избор.