Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Шишчета»Мариновани агнешки шишчета

Мариновани агнешки шишчета

MarianeMariane
Джедай
5611k
Мариновани агнешки шишчета1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 700 г плешка
  • тиквички - 2 бр.
  • гъби - 150 г пресни
  • лук - 4 - 5 стръка пресен
  • зехтин - 250 мл
  • лимони - 50 мл сок
  • горчица - 1 с.л. дижонска
  • естрагон - 2 с.л. пресен
  • сол - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете ситна нарязания лук със зехтина, лимоновия сок, горчицата, естрагона и солта. Разбъркайте добре и мариновайте в получената смес агнешкото месо и тиквичките, нарязани на кубчета със страна 2.5 см, както и гъбите.

Оставете продуктите да се мариноват за 12 часа в хладилник, на следващия ден ги извадете от маринатата и ги оставете да се отцедят добре.

Нанижете шишчета, като редувате продуктите до изчерпването им.

Печете шишчетата около 8-10 минути на предварително загрят грил, като непрекъснато ги поливате с маринатата. Свалете ги от грила, когато агнешкото е средно изпечено.

Поднесете ги топли с гарнитура от оризов пилаф или прясна салата по избор.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: