Тиквена супа с леща

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Тиквена супа с леща2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
60 мин.
Порции
5
"Тиква и леща - актуалната и много вкусна комбинация, която ще ви впечатли с вкуса си"

Необходими Продукти

  • тиква - 500 г белена
  • леща - 200 г
  • сол - 1 щипка
  • мащерка - 2 щипки
  • чесън - 2 скилидки
  • олио - 2 с.л.
  • лук - 1 глава
  • вода - 1 л
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лещата се сипва във врящата вода и щом кипне, се похлупва с капак и се вари на среден огън 10 минути.

Тиквата се настъргва на едро. Лукът и чесънът се нарязват на ситно. В загрятото олио се запържват за 4 минути лукът и чесънът.

Добавя се тиквата и се задушава на среден огън 10 минути при непрекъснато бъркане.

Добавя се мащерката, разбърква се и се сваля от котлона. Сместа се добавя към лещата, добавя се сол и се вари 10 минути на среден огън.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: