Торта с Дулсе де лече

marcheva14marcheva14
Мастър Шеф
1k10k3k1
Торта с Дулсе де лече
Снимка: Анонимен
4 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
75 мин.
Порции
16
"Торта с Дулсе де лече - няма какво повече да кажем, просто ще си вземем виличка"

Необходими Продукти

  • за блата
  • яйца - 3 бр.
  • захар - 150 г
  • орехи - 180 г смлени или бадеми
  • галета - 20 г
  • ванилия - 1 шушулка
  • За крема
  • дулсе се лече - около 400 г
  • сметана - 1 ч.ч. сладкарска ( 1 ч.ч. = 240 мл)
  • За глазура
  • сметана - 100 мл неподсладена
  • черен шоколад - 100 г
  • масло - 20 г
  • За украса
  • ядки - захаросани (крокан)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Жълтъците и половината от захарта се разбиват до побеляване на висока скорост на миксера. Белтъците и останалата захар се разбиват до твърд сняг.

Смесват се орехите, ванилията, галетата и започват да се прибавят лъжица по лъжица към жълтъците, като се редуват с белтъци. Работи се с шпатула. Тестото се изсипва в тортена форма с диаметър около 24-26 см с подвижно дъно, покрито с хартия за печене.

Пече се на 170 градуса за около 25-30 мин. Повечето време се суши. Оставя се да се охлади.

Крем: Разбива се сметаната с миксер до твърд сняг. Прибавя се Дулсе де лече и внимателно се разбърква с шпатула до еднороден крем.

Върху охладената торта се изсипва горния крем и се изравнява с шпатула. Оставя се на студено да стегне за около 2 часа.

Глазура: загрява се сметаната на огън с бучката масло и начупения шоколад. Сваля се от огъня и се разбърква до пълното стопяване на шоколада. Охладен, но не и студен се изсипва върху крема от Дулсе де лече.

Украсява се по желание с крокан. Тортата се държи на студено.

Източник: Вкусно с Йоли

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
54
40
31
20
10
Дай твоята оценка: