Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Лешникова Торта»Торта с Дулсе де лече и лешници

Торта с Дулсе де лече и лешници

Мая НиколоваМая Николова
Новак
5224117
Торта с Дулсе де лече и лешници
Снимка: Мая Николова
1 / 2
09/02/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
120 мин.
Порции
8
"Може би е време и вие да зарадвате семейството си с торта, но не каква да е, а точно тази торта"

Необходими Продукти

  • за крема
  • ванилия - 1
  • дулсе де лече - 1 консерва
  • сметана - 3 ч.ч. сладкарска неподсладена
  • за блата
  • захар - 150 г
  • галета - 20 г
  • яйца - 3 бр.
  • ванилия - 1
  • орехи - 180 г смлени
  • за глазурата
  • сметана - 100 г неподсладена
  • масло - 20 г
  • карамелизирани лешници - цели за украса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте жълтъците с половината захар, а белтъците разбийте отделно на пухкав сняг, като към тях добавите останалата захар, когато се втвърдят леко.

Разбъркайте орехите, ванилията и галетата. Тази смес редувайте с белтъчната и добавяйте към жълтъците на части. Готовото тесто се прехвърля в тортена форма с хартия за печене. Изпечете блата за около 20 минути в загрята на 180 градуса фурна.

Карамелизираното мляко разбийте до хомогенност с разбитата сметана и ванилията за крема. При нужда се добавя малко захар.

За да приготвите глазурата смесете сметаната, шоколада и маслото в съд на котлона и ги загрейте, докато се хомогенизират на крем, като разбърквате. Количествата за глазурата могат да се увеличат, ако искате повече от нея.

Върху балата намажете крема с Дулсе де лече и сложете тортата в хладилника.След като се охладо кремът, загладете и залейте с още леко топличката глазура.

Украсата на тортата е от захаросани ядки и стафиди.

Вместо шоколадова заливка направих триъгълници за ограждане на тортата. Отгоре поръсих с крокан от карамелизирани орехи и лешници, но в карамела добавих краве масло и лъжица оцет, за да стане по-крехък и вкусен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: