Сладкиш с Рикота

marcheva14marcheva14
Мастър Шеф
995
8k
3k
3k
1
06/03/2015
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Порции18 парчета
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо13 629
  • Преглеждания за месеца285
  • Преглеждания за седмицата65
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Мекото масло и захарта се разбиват с миксер на висока степен до пухкав крем. Едно по едно се прибавят яйцата, какаото и брашното и се разбърква до гладкост.

В купа се слага Рикотата, 50 г пудра захар и яйцето и с тел се разбърква до хомогенност.

В кейкова форма, покрита с хартия за печене или много добре намаслена, се изсипва половината от шоколадовата смес, отгоре се прибавя кремът с Рикота и се завършва с другата шоколадова смес.

С шпатула се правят леки плавни движения, за да се добие ефект на мрамор.

Пече се на 180 градуса за 45 мин.

PS: Шоколадовото тесто става тежко и се заглажда в кейковата форма с мокра лъжица. Няма набухвател в сладкиша.

Източник: Пекарната на Рудолф

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар