Начин на приготвяне
Мекото масло и захарта се разбиват с миксер на висока степен до пухкав крем.
Едно по едно се прибавят яйцата, какаото и брашното и се разбърква до гладкост.
В купа се слага Рикотата, 50 г пудра захар и яйцето и с тел се разбърква до хомогенност.
В кейкова форма, покрита с хартия за печене или много добре намаслена, се изсипва половината от шоколадовата смес, отгоре се прибавя кремът с Рикота и се завършва с другата шоколадова смес.
С шпатула се правят леки плавни движения, за да се добие ефект на мрамор.
Пече се на 180 градуса за 45 мин.
Забележка: Шоколадовото тесто става тежко и се заглажда в кейковата форма с мокра лъжица. Няма набухвател в сладкиша.
Сладкишът с Рикота е много вкусен.
Източник: Пекарната на Рудолф