Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Сладкиш с Рикота

Сладкиш с Рикота

marcheva14marcheva14
Мастър Шеф
1k10k3k1
Сладкиш с Рикота1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
18
"Спокойните сме, че дозата за сладкиша с рикота е достатъчна, за да има по няколко парченца за всеки"

Необходими Продукти

  • масло - 190 г меко
  • пудра захар - 200 г
  • яйца - 2 бр.
  • брашно - 120 г
  • какао - 50 г
  • за бялата част
  • рикота - 250 г
  • пудра захар - 50 г
  • яйца - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Мекото масло и захарта се разбиват с миксер на висока степен до пухкав крем.

Едно по едно се прибавят яйцата, какаото и брашното и се разбърква до гладкост.

В купа се слага Рикотата, 50 г пудра захар и яйцето и с тел се разбърква до хомогенност.

В кейкова форма, покрита с хартия за печене или много добре намаслена, се изсипва половината от шоколадовата смес, отгоре се прибавя кремът с Рикота и се завършва с другата шоколадова смес.

С шпатула се правят леки плавни движения, за да се добие ефект на мрамор.

Пече се на 180 градуса за 45 мин.

Забележка: Шоколадовото тесто става тежко и се заглажда в кейковата форма с мокра лъжица. Няма набухвател в сладкиша.

Сладкишът с Рикота е много вкусен.

Източник: Пекарната на Рудолф

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: