Заек в сос от горчица и сметана

MarianaMariana
Джедай
561
774
2k
12/03/2015
"Насладете се на порция заек в горчичено-сметанов сос - ще си оближете пръстите "
Приготвяне30 мин.
Готвене55 мин.
Общо85 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо4 066
  • Преглеждания за месеца86
  • Преглеждания за седмицата15
  • Рейтинг3.7 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Наржете заека на 6 порции и го натрийте със сол и черен пипер. Намажете всяка от порциите с горчица, като заделите 1-2 с.л. за соса.

Загрейте зехтина и запържете месото от всички страни до получаването на приятен златист цвят. Извадете месото, приберете го на топлo, а в мазнината от пърженето сложете лука.

Запържете за 3-4 минути, до омекване. Залейте с вино и гответе до изпаряването на алкохола. Върнете обратно месото, залейте със сметаната и отделената горчица.

Когато ястието клокне, намалете котлона и задушавайте под капак за около 50 минути, до получаването на гъст сос. Поднесете със задушени зеленчуци.

Чук за месо с брадвичка-46%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Чук за месо с брадвичка
13.00 лв.
7.00 лв.
Виж ››

Инструмент за месо 2 в 1 - чук за месо с брадвичка. Обработете всяка пържола или ребърца, поднасяйки на близките си крехко и вкусно месо. С брадвичката може да оформите перфектните стекове, после да ги начукате с чука и да ги метнете във фурната или на скарата.

Рейтинг

5 0
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар