Студен чийзкейк с манго

MarianaMarianaДжедай7720
14/03/2015
Приготвяне30 мин.
Общо30 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 262
  • Преглеждания за месеца39
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • бисквити - 50 г диджестивни
  • бисквити - 50 г "Орео" (без крема)
  • канела - 1 щипка (по желание)
  • масло - 40 г разтопено
  • за пълнежа
  • сирене - 200 г крема
  • ром - 1 с.л.
  • лимони - 1 с.л. сок
  • захар - 60 г
  • манго - 200 г пюре
  • желатин - 1 с.л. на прах
  • вода - 3 с.л. вряла
  • сметана - 200 мл разбита
  • пудра захар - 2 с.л
  • манго - 1 бр. узряло
  • за топинга
  • манго - 100 г пюре
  • пудра захар - на вкус
  • желатин - 2 ч.л. на прах
  • вода - 3 с.л. вряла
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Натрошете бисквитите за блата, добавете разтопеното масло и разбъркайте добре. Разстелете сместа във форма за торта и приберете в хладилник, за да се охлади.

Разбийте сметаната до твърдост и приберете в хладилник. Желатинът се разтваря в 3 с.л. вода и се оставя да набъбне. Пюрето от мангото се смесва със сиренето, разбива се добре, до получаването на гладък сос. Към него се добавят захарта, ромът и лимоновият сок.

Прибавя се топлият желатин, пюрето от манго и парченцата манго.

Сместа се разбърква добре, изсипва се върху блата и се охлажда поне за 1 час.

За приготвянето на топинга смесете пюрето от манго с желатина, накиснат с вряла вода. Объркайте добре и разпределете върху охладения чийзкейк.

Приберете за 3-4 часа в хладилник. Преди поднасяне поръсете щедро с пудра захар.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар