Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Салата от фасул и бабек

Салата от фасул и бабек

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k3k9k
Салата от фасул и бабек1 / 2
17/03/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
115 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • боб - 250 г
  • червен лук - 2 глави
  • яйца - 2 бр.
  • бабек - 150 г
  • олио - 50 мл
  • хрян - 1 с.л. настърган
  • лимонов сок - от 1 лимон
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Залейте със студена вода боба и го оставете да кисне цяла нощ.

След това го отцедете, сипете в тенджера и го залейте с чиста вода. Сварете го на тих огън, отцедете.

Прибавете към сварения боб нарязания лук, бабека и нарязаните яйца.

Подправете с черен пипер, сол и хрян. Разбъркайте салатата, разпределете в чинии и при сервиране поръсете с лимонов сок и олио.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: