Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Запеканки»Запеканка с пилешко месо и спанак

Запеканка с пилешко месо и спанак

Monika IvanovaMonika Ivanova
Мастър Шеф
4562k2k2k5
Запеканка с пилешко месо и спанак
Снимка: Monika Ivanova
1 / 7
24/10/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
35 мин.
Порции
2
"Апетитна и цветна пилешка запеканка, с която да нагостите чакани и нечакани гости"

Необходими Продукти

  • пилешко филе - 500 г
  • маслини
  • спанак - 400 г
  • сирене - 100 г топено
  • прясно мляко - 200 мл или сметана
  • майонеза - 1 с.л.
  • горчица - 1 ч.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • кашкавал - 50 г
  • сол - 1 к.л.
  • черен пипер - 2 щипки
  • олио - 30 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешкото месо се нарязва и се запържва и от двете страни. Спанакът се бланшира за 2-3 минути във вряла вода, след което се изцежда и се охлажда. От останалите продукти без брашното се прави сос, които се подгрява в тенджерка на котлон, докато всичко се стопи и се получи еднородна смес.

Оставете соса да поизстине леко, добавете брашното и отново разбъркайте. Реди се най-отдолу сос после ред спанак, ред месо и така, докато свършат продуктите - редите в тава или йенски съд.

Слагате във фурна на най-долното ниво, за да се изпари по-лесно течността и печете на 200 градуса. Когато ястието вече е стегнало и няма толкова вода, рендосвате отгоре малко кашкавал и нареждате почистени от костилките маслини. Връщате във фурната за още 2-3 минути, докато се разтече кашкавала.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: