Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Руладини»Руладина от пилешко месо със спанак и крема сирене

Руладина от пилешко месо със спанак и крема сирене

Величка ЩърбановаВеличка Щърбанова
Мастър Шеф
5334k1k5
Руладина от пилешко месо със спанак и крема сирене
Снимка: Величка Щърбанова
1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
85 мин.
Порции
1
"Пиле, спанак и крема сирене - очаквано нежна и вкусна комбинация"

Необходими Продукти

  • пилешко филе - 1 кг (цели пеперуди)
  • универсална подправка - 1 с.л. (пикантина)
  • черен пипер - щипка
  • спанак - 350 г замразен
  • крема сирене - 125 г
  • чесън - 2 скилидки
  • олио - 30 г
  • краве масло - 30 г
  • кашкавал - 150 г
  • сметана за готвене - 100 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За направата на руладината, ни трябват две цели големи филета. С остър нож внимателно изтъняваме всяко от пилешките филетата - да се получи една голяма пържола. Оформяме с помощта на чукче за месо. Слагаме двете изтънени филета върху намазнено алуминиево фолио, като в средата ги събираме (ако искате, използвайте клечки за зъби или лекичко едното филе да е над другото, за да не се разполови пилешкото руло).

Поръсваме месото с малко пикантина и черен пипер.

В тиган с малко краве масло бланшираме леко спанака. Овкусяваме с пикантина и пресован чесън. Спаначената смес трябва да остане на мазнина.

Разпределяме спанака и крема сиренето (направо от опаковката) върху месото. Завиваме внимателно на стегнато руло. Увиваме го във алуминиевото фолио.

Поставяме рулото в тавичка, в която наливаме малко вода и поставяме във предварително загрята фурна за около час.

Изваждаме и внимателно разтваряме фолиото. Поръсваме руладината с настърган кашкавал, поливаме с готварска сметана и връщаме във фурната, за да се запече за около 10 мин.

Руладината се сервира топла, нарязана на парчета, с гарнитура по избор. В случая аз съм предпочела задушен ориз, но може картофено пюре например.

По желание бихте могли при сервиране да полеете нарязаната руладина със предпочитан от вас топъл сос- Бешамел, Рокфор др.

Бон Апети!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: