Начин на приготвяне
За направата на руладината, ни трябват две цели големи филета. С остър нож внимателно изтъняваме всяко от пилешките филетата - да се получи една голяма пържола. Оформяме с помощта на чукче за месо. Слагаме двете изтънени филета върху намазнено алуминиево фолио, като в средата ги събираме (ако искате, използвайте клечки за зъби или лекичко едното филе да е над другото, за да не се разполови пилешкото руло).
Поръсваме месото с малко пикантина и черен пипер.
В тиган с малко краве масло бланшираме леко спанака. Овкусяваме с пикантина и пресован чесън. Спаначената смес трябва да остане на мазнина.
Разпределяме спанака и крема сиренето (направо от опаковката) върху месото. Завиваме внимателно на стегнато руло. Увиваме го във алуминиевото фолио.
Поставяме рулото в тавичка, в която наливаме малко вода и поставяме във предварително загрята фурна за около час.
Изваждаме и внимателно разтваряме фолиото. Поръсваме руладината с настърган кашкавал, поливаме с готварска сметана и връщаме във фурната, за да се запече за около 10 мин.
Руладината се сервира топла, нарязана на парчета, с гарнитура по избор. В случая аз съм предпочела задушен ориз, но може картофено пюре например.
По желание бихте могли при сервиране да полеете нарязаната руладина със предпочитан от вас топъл сос- Бешамел, Рокфор др.
Бон Апети!