Бигос

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Бигос1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
200 мин.
Общо
250 мин.
Порции
7

Необходими Продукти

  • кисело зеле - 1 кг
  • бекон - 150 г пушен
  • наденица - 300 г сурова пикантна
  • свинско месо - 300 г свински врат
  • телешко месо - 300 г шол
  • сини сливи - 80 г сушени
  • праз - 1 - 2 стрък
  • манатарки - 20 г сушени
  • дафинов лист - 3 бр.
  • бахар - 3 зрънца
  • пино ноар - 300 мл червено вино
  • лимони - настъргана кора от 1 бр.
  • олио - 50 мл
  • черен пипер - прясно смлян на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Залейте гъбите манатарки с гореща вода и ги оставете да омекнат. През това време запържете в голям съд нарязаната на кръгчета наденица и бекон - на лентички. След като добият златист загар, извадете, а в съда добавете нарязаните на кубчета телешко и свинско.

Добавете и накълцания праз, объркайте и след малко долейте виното Пино Ноар. Върнете в съда бекона и наденицата. Добавете и накълцаното зеле и

набъбналите манатарки заедно с водата им.

Към ястието се добавят сливите, на които сте махнали костилките, дафиновите листа, настъргана лимонова кора, бахар и се овкусява с прясно смлян черен пипер, както и сол при нужда.

Объркайте всичко, сложете капака на съда и пухнете да се готви към 3 часа в загряна на 160 градуса фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.7
50
42
31
20
10
Дай твоята оценка: