Гъбена супа с бекон

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k3k9k
Гъбена супа с бекон1 / 2
18/03/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • гъби - 250 г
  • бекон - 150 г
  • картофи - 400 г
  • царевица - 5 с.л. от консерва
  • бульон - 1 л пилешки
  • зеле - 200г
  • лук - 1 глава
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и нарежете картофите на кубчета, зелето - на тънки ивички, а лука - на ситно. Нарежете гъбите на четвъртини и бекона на ивички. Сложете бекона в тиган и го запържете леко, без мазнина.

Сипете бекона в тенджера, добавете гъбите и задушете 5 минути, докато си пуснат сока. Пибавете картофите и залейте с горещия пилешки булон.

След като бульонът кипне, варете 20-тина минути. Подправете с черен пипер и сол. Добавете зелето, лука и царевица. Варете супата още 10 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: