Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Крем супи»Крем супа с моркови и сирене

Крем супа с моркови и сирене

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Крем супа с моркови и сирене1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • зеленчуков бульон - 600 мл от кубчета
  • моркови - 500 г
  • лук - 1 глава
  • чесън - 2 скилидки
  • магданоз - 5 стръка
  • сирене - 200 г
  • къри - 1/2 ч.л.
  • кориандър - 1/2 ч.л. млян
  • сол - 2 щипки
  • зехтин - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът и чесънът се режат на ситно и се запържват в зехтина на среден огън за 7 минути. Морковите се настъргват и се добавят към лука и чесъна заедно с кърито, кориандъра и солта.

Сместа се задушава под капак за 7 минути на среден огън. Добавя се бульонът, сместа се кипва и се вари на среден огън 5 минути.

Пасира се и се сервира, като във всяка чиния се добавят кубчета сирене и нарязан на ситно магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: