Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Желиран език по мексикански

Желиран език по мексикански

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Желиран език по мексикански1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
85 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • телешки език - 1 кг
  • лук - 1 глава
  • магданоз - 5 стръка
  • яйца - 4 бр. твърдо сварени
  • кисели краставички - 4 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • хрян - 50 г корен
  • желатин - 12 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Езикът се сварява до готовност, като към средата на варенето се добавят лукът и морковите, нарязани на кубчета. Когато са готови, се отцеждат, а в бульона се сипва желатинът.

Свареният език се обелва, нарязва се на филийки и заедно с морковите, лука и нарязаните кисели краставички и магданоз.

Яйцата се режат на кръгчета. В съд се слагат зеленчуците, отгоре се нареждат яйцата. Залива се с бульона и се оставя да се желира. Сервира се, гарниран с настърган на ситно хрян.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: