Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Свински топчета с ориз

Свински топчета с ориз

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k4k
Свински топчета с ориз2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
80 мин.
Порции
20 бр.

Необходими Продукти

  • ориз - 75 г
  • кайма - 450 г свинска
  • чесън - 2 скилидки
  • царевично брашно - 1 с.л.
  • подправки - 1/2 ч.л. китайска смес
  • соев сос - 2 ч.л.
  • шери - 1 с.л. сухо
  • кориандър - 2 с.л.
  • черен пипер
  • сол
  • За соса
  • пудра захар - 2 ч.л.
  • шери - 1 с.л.
  • соев сос - 1 с.л.
  • лук - 1 глава
  • люти чушки - 1 бр.
  • сусамово олио - 2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете ориза в купа, сипете достатъчно вода, за да го покрие. Оставете да престои така 2 часа, след което отцедете. Смесете свинското месо, чесъна, царевичното брашно, китайската смес от 5 подправки, соевия сос.

Прибавете шерито и кориандъра, овусете със сол и пипер. Оформете сместа и с мокри ръце оформете 20-тина малки кюфтенца. Оваляйте ги добре в ориза, сложете кюфтенцата в метална цедка, поставена над купа с вряща вода. Покрийте и сварете за 20 минути.

Междувременно направете соса, като за целта смесете пудрата захар, оцета и соевия сос. Добавете нарязаните лук, чушка, поръсете със сусамовото олио. Сервирайте кюфтенцата със соса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: