Свински гърди с ориз

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k31
Свински гърди с ориз1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
85 мин.
Порции
4-6
"Не се притеснявайте да сложите по-тлъсти свински гърди или сланина, защото така оризът ще стане още по-хубав"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 1 кг свински гърди
  • сланина - 300 г, може и бекон
  • праз - 1 кг
  • ориз - 300 г
  • царевица - 2 с.л. от консерва
  • боб - 2 с.л. от консерва, тъмен
  • моркови - 1 - 2 броя
  • люти чушки - 3 броя
  • сол
  • черен пипер - на вкус
  • бульон - около 900 мл свински
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете свинските гърди на парчета и ги сложете да се варят за 1 час. Сланината или бекона нарежете на ивици и ги сложете в тиган да се запържат, докато се поразтопят.

Извадете пръжките и в същата мазнина запържете нарязания праз и моркови. Щом омекнат добавете царевицата и боба. След 10 минути добавете накиснатия във вода и добре отцеден ориз. Пържете, докато стане стъклен, като разбърквате внимателно. Овкусете със сол, черен пипер и прехвърлете в тава.

Разбъркайте с пръжките, разпределете свинските гърди, лютите чушки и залейте с бульона, в който са се варили гърдите. Сложете ястието да се пече в предварително загряна силна фурна за около 40 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
53
42
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Пламен
Пламен
Вкусно се получи, но е прекалено люто за мен като предполагам и за повечето хора. 3 люти чушки са повече от необходими за манждата и като включим и черния пипер се получава изпелеляващ вкус. Но въпреки това моите адмирации за тази рецепта! П.с. следващия път ще намаля лютото :)
14.01.2014 14:17