Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Зеленчуков хляб с бира

Зеленчуков хляб с бира

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Зеленчуков хляб с бира1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
85 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • брашно - 300 г
  • бира - 200 мл
  • сода бикарбонат - 1 ч.л
  • яйца - 1 бр.
  • лук - 1 глава
  • бакпулвер - 10 г
  • маслини - 80 г черни + 50 г зелени (без костилки)
  • олио - 2 с.л
  • чушки - 2 бр.
  • джоджен - 1 щипка
  • сол - 1 щипка
  • масло - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът и чушките се нарязват на ситно и се запържват за 5 минути на среден огън в загрятото олио. Маслините се режат на кръгчета. Брашното се смесва с бакпулвера, содата и солта.

В средата се оформя кладенче и се добавят бирата, яйцето, запържените зеленчуци, нарязаните маслини и джодженът.

Замесва се гладко тесто, което се прехвърля в намазана с масло и поръсена с брашно тава. Запича се в предварително загрята фурна на 220 градуса до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: