Начин на приготвяне
Пресяваме брашната поставяме ги в купа.
В купичка добавяме захарта, маята и топлата вода, разбъркваме и оставяме да шупне.
Смесваме бирата с течния мед, сладкото, солта и зехтина. Добавяме маята към бирата и разбъркваме.
Започваме да добавяме пресятото брашно. Ще се получи лепкаво тесто, намазнете ръцете си и започнете да прехвърляте тестото от едната в другата ръка за около 2 минути.
Намазняваме го, поставяме в купа и покриваме с кърпа за около 40 минути, след това отново го размесваме и оставяме за още 40 минути.
Слагаме брашно на плота и разточваме тестото на квадрат с височина 1 см.
Събираме плика, взимаме го в ръце и оформяме топка. Покриваме пълнозърнестото тесто за 20 минути.
Смесваме си продуктите за намазване, намазваме хляба, поръсваме с люспите и правим разрези.
Печем вкусния пълнозърнест хляб в предварително загрята фурна на 220°C 25 минути, след това намаляваме на 200°C и печем още 10 минути.
Този пълнозърнест хляб с бира и мед определено ще ви хареса.