Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Тайландска супа Том Кха Кай

Тайландска супа Том Кха Кай

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Тайландска супа Том Кха Кай1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
55 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • вода - 1 ч.ч.
  • люти чушки - 1 бр.
  • магданоз - 5 стръка
  • джинджифил - 1 ч.л. на прах
  • кокосово мляко - 400 мл консервирано
  • пилешки гърди - 200 г
  • печурки - 4 бр.
  • сусамово олио - 1 с.л.
  • лайм - 2 бр.
  • скариди - 10 бр. сварени
  • сол - 2 щипки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките гърди и гъбите се режат на ситно и се запържват в сусамовото олио за 7 минути на среден огън. Добавя се лютата чушка, нарязана на ситно, и джинджифилът, и сместа се пържи още 1 минута.

В тенджера се смесват водата и кокосовото мляко и се кипват. Добавят се пилешкото месо, гъбите и лютата чушка с джинджифил. Кората на единия лайм се настъргва и се добавя в супата.

Добавя се сол и супата се вари 15 минути на среден огън. Добавя се сокът от лаймовете и супата се сваля от котлона. Добавят се скаридите и нарязаният магданоз и супата се сервира.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
51
42
30
20
10
Дай твоята оценка: