Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Свинска супа»Тайландска чорба от свинско

Тайландска чорба от свинско

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Тайландска чорба от свинско1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
65 мин.
Порции
2-4

Необходими Продукти

  • свинско месо - ¾ кг
  • зехтин - 3 с.л.
  • праз - 3 стръка, само бялата част
  • целина - 1 глава настъргана
  • индийско орехче - на вкус
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • яйца - 1 брой
  • оцет - 1 с.л.
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете свинското на кубчета и го сложете да се вари в много малко количество подсолена вода. Прибавете зехтина и задушавайте месото, докато се запържи.

Отделно в литър подсолена вода сварете нарязаната бяла част на праза и настърганата целина. Добавете запърженото свинско и малко индийско орехче.

Доварете супата до готовност. Преди да я свалите от котлона я темперирайте с прясното мляко. Добавете сол и черен пипер на вкус и я оставете леко да се охлади. Застройте чорбата от свинско с 1 разбито яйце с малко оцет.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
52
43
31
20
10
Дай твоята оценка: