Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Рибена Чорба»Тайландска рибена супа

Тайландска рибена супа

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Тайландска рибена супа1 / 2
23/03/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • бяла риба - 400 г филе
  • скариди - 20 бр.
  • кокосово мляко - 400 мл консервирано
  • люти чушки - 1 бр.
  • джинджифил - 2 см корен
  • бульон - 1 л рибен
  • захар - 2 ч.л.
  • лимони - 1 бр.
  • оризово фиде - 250 г
  • олио - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лимонът се изстисква. Рибата се нарязва на дребно. Скаридите се почистват от твърдата обвивка, махат се главите и се отстранява тъмната вена от тялото, като се направи разрез откъм гърба.

Лютата чушка се реже на ситно и се запържва в олиото за 30 секунди. Добавят се рибеният бульон и кокосовото мляко. Джинджифилът се обелва и се реже на тънко. Добавя се в супата и щом всичко кипне, се вари 5 минути на силен огън.

Добавя се рибата и скаридите и супата се вари още 5 минути. Добавя се захарта и сокът от лимона. Всичко се разбърква и веднага се сваля от котлона. Похлупва се с капак. Оризовото фиде се сварява и се разпределя в чинии, отгоре се слага от супата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка: