Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Ябълков сладкиш»Ирландски ябълков сладкиш

Ирландски ябълков сладкиш

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Ирландски ябълков сладкиш1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • брашно - 3 ч.ч.
  • захар - 1 ч.ч.
  • масло - 250 г
  • прясно мляко - 3/4 ч.ч.
  • яйца - 2 бр.
  • ябълки - 4 бр.
  • бакпулвер - 2 ч.л.
  • сол - 1 щипка
  • индийско орехче - на върха на ножа
  • за крема
  • яйца - 7 бр.
  • мляко - 1/2 ч.ч.
  • прясно мляко - 2 ч.ч.
  • ванилия - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се смесва с бакпулвера, солта и индийското орехче. Маслото се реже на парчета и се добавя към брашното. Разтрива се с ръце, докато стане на трохи. Добавят се три четвърти чаша захар и се разбърква.

Ябълките се обелват и се режат на ситно. Добавят се към трохите и се разбъркват.

Яйцата се смесват в отделна купа с млякото и се добавят в ябълковата смес. Тестото се излива в тавичка, намазана с мазнина и поръсена с брашно. Повърхността се заглажда и се поръсва с останалата захар. Пече се 50 минути на 175 градуса.

Сервира се с крем, който се приготвя, като жълтъците се разбиват със захарта до пяна. Млякото се загрява до кипване и веднага се сваля от котлона.

В жълтъците се добавят 3 супени лъжици горещо мляко и се разбърква, след което се излива на тънка струйка останалото мляко. Сместа се връща на котлона и се вари на среден огън до сгъстяване при непрекъснато бъркане. Добавя се ванилията.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: