Таджин с нахут

24/03/2015
Mariana
отMarianaДжедай56093720
Приготвяне15 мин.
Готвене90 мин.
Общо105 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 763
  • Преглеждания за месеца31
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете нахута от предната вечер. На другия ден сменете водата, кипнете и варете около час на тих огън до омекване, като внимавате да не се превари.

Отцедете го, оставете го да се охлади и претрийте зърната, за да почистите люспите му.

Загрейте зехтина в тажина и задушете ситно нарязания лук, пресования чесън и нарязаните на ивички чушки. Добавете подправките (без магданоза, пресния кориандър, черния пипер, солта и лютия червен пипер). Запържете само за 1-2 минути, за да охладят зеленчуците, след това добавете водата и нарязаните на кубчета картофи.

Оставете ястието да се задушава около 15 минути на тих огън, след което добавете и тиквичките, нарязани на ивици. Задушавайте още 7-8 минути. Сложете нахута и нарязаните на кубчета домати.

Оставете ястието да се задушава още 15 минути. Свалете от котлона и поръсете с лимоновия сок и останалите подправки. Сервирайте ястието горещо.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар