Телешко каре

MarianaMarianaДжедай56193720
15/09/2016
Приготвяне15 мин.
Готвене95 мин.
Общо110 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо807
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг2.5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • телешко месо - 1 кг каре
  • олио - 3 с.л.
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • домати - 2 бр.
  • дафинов лист - 1 бр.
  • гъби - 5 бр.сушени
  • лимон - 1 бр.
  • брашно - 2 с.л. тип 500
  • бял пипер - 1 щипка
  • сол - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Овкусете месото със сол и черен пипер. Загрейте олиото и запържете олиото и запържете месото от всички страни. Когато се запечата добре, сложете зеленчуците, нарязани на ситно и запържете за 4-5 минути.

Налейте 250 мл вода, сложете дафинов лист, предварително накиснатите сушени гъби и настърганата кора на 1/2 лимон. Задушавайте месото за около 75-80 минути на тих огън под похлупак, като от време на време го заливате със соса.

Готовото месо го оставете да се охлади 5 минути и го нареже на филийки. Разредете соса от печенето с малко вода, прецедете го и го сгъстете с малко разбито в студена вода брашно. Сервирайте соса отделно от месото.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар