Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Шаран по селски

Шаран по селски

MarianeMariane
Джедай
5611k
Шаран по селски2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4
"Защото на село всички ястия са по-вкусни! Всеки лайк за този шаран е лайк за златните ръце на баба"

Необходими Продукти

  • шаран - 1 бр. около 1.5 кг.
  • лук - 2 големи глави
  • моркови - 2 бр.
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • ориз - 80 г
  • стафиди - 1 шепа
  • зехтин - 80 мл
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • сол на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте мазнината и задушете с малко вода нарязания лук, моркови и чесън. Когато омекнат, добавете измития и отцеден ориз, като разбърквате непрекъснато, за да не загори.

Сложете стафидите и подправките, осолете и залейте с 250 мл гореща вода. Кипнете и задушавайте 5-6 минути на котлона. Изсипете продуктите в тава, в средата поставете почистения и осолен отвсякъде шаран.

Долейте още малко вода и печете около 40 минути или до готовност в загрята на 180 градуса фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка: