Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Шишчета»Мувади (шишчета) с патладжани

Мувади (шишчета) с патладжани

MarianeMariane
Джедай
5611k
Мувади (шишчета) с патладжани1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4-5

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 500 г
  • патладжани - 4 - 5 бр. по - дребни
  • черен пипер
  • сол
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете агнешкото месо от всички ципи и сухожилия, след което го нарежете на кубчета. Овкусете със сол и черен пипер и приберете в хладилник.

Направете надлъжен разрез на патладжаните, като оформите малък джоб, посолете и оставете за 30 минути, за да се отцеди горчивият сос.

В направения прорез наредете парчетата агнешко месо и нанижете всеки патладжан на плосък шиш, който да мине през всички парченца месо и двата края на патладжана.

Намажете приготвените мувади с олио и печете до готовност върху жар или скара. Поднесете със свежа салата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: