Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Пълнени картофи»Картофи с кашкавал и мляко

Картофи с кашкавал и мляко

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Картофи с кашкавал и мляко2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
85 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • картофи - 8 бр.
  • масло - 50 г
  • лук - 1 връзка пресен
  • прясно мляко - 8 с.л.
  • кашкавал - 150 г настърган
  • сол - 1/2 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • магданоз - 6 стръка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се измиват с четка, увиват се във фолио и се запичат във фурната до омекване.

Готовите картофи се оставят да изстинат и след това се издълбават внимателно. Вътрешността се намачква и се добавя солта, маслото, черният пипер, млякото, нарязаните на ситно лук и магданоз и 2/3 от настъргания кашкавал.

С тази смес се пълнят картофите и отгоре се поръсват с останалия кашкавал. Остатъците от сместа се оформят на топки и заедно с картофите се запичат за 10 минути на 220 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.7
50
42
31
20
10
Дай твоята оценка: