Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Гулаш»Пилешки гулаш с бяло вино

Пилешки гулаш с бяло вино

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Пилешки гулаш с бяло вино1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
115 мин.
Порции
5
"И с пилешко може да сготвите чуден гулаш, за целта обаче ще ви трябва и вино"

Необходими Продукти

  • пилешко филе - 800 г
  • чушки - 4 бр.
  • олио - 2 с.л.
  • праз лук - 1 стрък
  • пилешки бульон - 200 мл
  • бяло вино - 50 мл
  • нишесте - 3 с.л.
  • магданоз - 6 стръка
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • сол - 2 щипки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се измива, подсушава се и се нарязва на парченца. Слага се в тава и се добавят олиото, нарязаните на ивички чушки и нарязаният на колелца праз.

Поръсва се със сол и черен пипер и се залива с виното и бульона, в който предварително е разтворено нишестето.

Пече се на 220 градуса във фурната до готовност и ястието се сервира, поръсено с накълцан магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: